Краматорськ, Слов’янськ, Дружківка промоніторено на архітектурну доступність: хто кого? Результати у нових відео

3 міста сходу були перевірені на архітектурну доступність ГО «Доступно.UA» в рамках проєкту «Рейтинг доступності міст України «Тостер»». Були проведені майстерні у містах, де місцеві активісти отримали практичні знання щодо покращення рівня доступності своїх міст.


Загальне враження від доступності кожного міста, результати моніторингу та  відгуки місцевих активістів, які взяли участь у майстернях дивіться у відео.

Які міста доступніші: на заході чи на сході України? Наше полювання на архітектурну доступність у Краматорську. Що легше: зареєструвати шлюб у ДРАЦС чи потрапити на концерт в палац культури? Чому сумує Панда та що приємно вразило Дмитра Щебетюка?

Шукайте відповіді у новому відео Доступно.UA





Слов’янськ: розшукується доступність! Особливі прикмети: зручні переходи з пониженнями, на вході у заклади — нормативний пандус, привітні люди, які готові допомагати своєму місту ставати зручним для всіх! Бачили таку — повідомте одразу  ̶п̶о̶л̶і̶ц̶і̶ю̶  Доступно.UA

Де знайшли доступність в Слов’янську? Та хто допоміг Дмитру Щебетюку «спіймати» її — дивіться в новому відео Доступно.UA




Стрибок, про який на Паралімпіаді не сказали! А ми скажемо! Дружківка стрибнула у  ̶д̶о̶в̶ж̶и̶н̶у̶  доступність на 10-те місце в рейтингу Що було важливим показником цього результату: вседоступна міська рада, чи її величність ЦНАП, а може все простіше — громадські заклади харчування — поїв і ходиш щасливим?

Про перемоги і невдачі Дружківки та її активних жителів міста дивіться у новому відео Доступно.UA

ВІДЕО З ДРУЖКІВКИ


Мета проєкту Рейтинг доступності міст України «Тостер» —порушити питання важливості безбар’єрного простору в українських містах. А також — показати престиж i переваги від створення комфортного громадського простору для маломобільних груп населення. Це зокрема люди з інвалідністю, люди з маленькими дітьми та дитячими візочками, літні люди, мандрівники з важкими валізами тощо.


Перевірку підготовано ГО «Доступно.UA» в рамках ініціативи Рейтинг доступності міст України «Тостер», що впроваджується за підтримки USAID Ukraine — USAID Україна «Демократичне врядування у Східній Україні».

#usaidukraine #ДоступнийСхід #ДоступноUA #USAID #СхідМожливостей