Як правильно обрати породисту кішку?

    За даними організацій, що поєднують заводчиків чистокровних кішок, налічується 48 порід кішок. Вирішуючи купити породисту нам би хотілося детальніше вияснити, якою вона буде:

    • зовнішній вигляд,
    • розмір,
    • характер.

    Розповімо, кому з них буде добре навіть у невеликій квартирі у багатоквартирному будинку. Цим тваринам не потрібно виходити на прогулянки, вони доброзичливі та легко адаптуються.

    Під час пандемії зріс інтерес до породистих кішок. Досі вам часто доводилося чекати кошеня навіть кілька місяців. Це пов’язано з тим, що чистокровні кішки схильні до проживання в квартирах, де вони живуть правильно від народження. Звичайно, ви також можете приручити домашню кішку, але це може бути складніше, особливо коли тварина підросла і звикла гуляти. Як правило, навіть у невеликій квартирі кішки почуваються добре, особливо коли ми забезпечуємо їх кігтеточками та іграшками. Також добре надати кішці балкон, отже, більше подразників, що позитивно впливають на психіку. Однак необхідно закріпити його сіткою.

    Породи котів рекомендовані для квартири

    1. Перська кішка. Вона добре почувається у квартирі, бо має дуже спокійний характер. Лазити по шторах та дико стрибати навряд чи було у її характері. Проте характер у них товариський. Його довга шерсть потребує регулярного догляду, особливо розчісування.
    2. Мейн-кун. Це одна з найбільших порід кішок, у них характерні пензлики на вухах, як у рисів. Вони дуже товариські. Вони не проти маленької квартирки, але самотність. Вони розумні, швидко вчаться ходити на повідку.
    3. Девон рекс. Ідеальна порода для алергіків. Ці стрункі кішки дуже грайливі, активні та товариські. Вони люблять проводити час зі своїми опікунами. Волосся у них коротке, тому доглядати їх не проблема.
    4. Тряпічна лялька. Вони надзвичайно ніжні, швидко прив’язуються до вихователя та супроводжують його під час повсякденних справ. Регдолл — це ганчір’яна лялька по-англійськи — розслаблена кішка цієї породи повністю розслаблена — просто візьміть її на руки.
    5. Британська короткошерста. Популярна порода у Великій Британії. У них рясна, коротка шерсть. Вони товариські, люблять грати, але не люблять, коли їх гладять чи ластять. Вони цінують спокій та відпочинок на дивані. Вони схожі на усміхнених плюшевих ведмедиків.

    Коли ви вирішуєте купити породисту кішку, потрібно перевірити її породу. Всі кішки хорошого розведення повинні продаватися з родоводом та книжкою здоров’я, що підтверджує поточні щеплення та аналізи.